Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

Vanaf het Zuideinde (Herenweg) zijn we weer terug  bij de viersprong.

Deze foto is gemaakt tussen 1930 en 1934. Links zien we café De Eendracht, nu het Witte Huis, met daarvoor de lindeboom. De lindeboom op deze foto werd in 1796 geplant tijdens de Franse tijd. Maar er is gebleken dat reeds een eeuw eerder een lindeboom op die plaats stond. In een gedicht over Hoogwoud uit 1668 wordt de lindeboom al genoemd. De lindeboom op deze foto sneuvelde in de vooruitgang van de jaren 60.

Jarenlang was de lindeboom uit het dorpsbeeld verdwenen maar in 1982 is er door de winkeliersvereniging opnieuw een exemplaar geplaatst. De Rabobank Opmeer schonk de bank die om de lindeboom is geplaatst en die door vermoeide wandelaars dankbaar wordt gebruikt om te rusten.

Rechts zien we de winkel van Mulder en voorbij de kruising garage Modder & Bakker. Hier is thans (in 2000) Tankstation Tuk gevestigd.

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall