Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

We zijn verder doorgelopen de Kerklaan (Burgemeester Hoogenboomlaan) in. Voorbij de slagerij van Piet Davidzon kijken we achterom. Deze foto is uit +/- 1925.

Naast de slagerij zien we de winkel van Arie Rentenaar. Deze werd in 1934 overgenomen door de familie Jan Pater. Jan Pater bewoont anno 2000 nog steeds deze woning. Dan de boerderij van Cees Wever die werd overgenomen door Arie Bakker. Op deze plek verrees later het winkelcentrum van Hoogwoud waarin tegenwoordig witgoedspecialist De Stolp gevestigd is. Daar weer naast treffen we herberg “Het Huis van Egmond”. Deze herberg wordt reeds in 1608 in een oude koopakte genoemd.

Aan de linkerkant de woon-en werkboerderij van wagenmaker Theo Groenewoud. Dan het huis van kleermaker Nardus Bos. Op deze foto is goed te zien dat er nog voldoende ruimte was voor een winkel. Hier werd dan ook in 1936 de winkel gezet voor Cor Koning en Mien van der Veen.

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall