Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

We zijn op de Schoolstraat voorbij de driesprong aangekomen.

We staan in de bocht direct na de kruising Schoolstraat – Korte Wuiver. We kijken achterom en zien de stalling van de herberg ‘De Zwarte Raaf’, gebouwd in 1675. We kunnen goed zien hoe dicht alles op elkaar stond, ook de weg was zeer smal. Deze foto is genomen vanaf het zogenaamde Vlooienbuurtje.

Deze foto is genomen in 1921 door Ruth Cameron uit de U.S.A. De foto is daar ook lang geweest, maar na het opruimen van oude spullen is de foto terug gestuurd naar familie in Nederland. In 1958 is de stal van 'De Zwarte Raaf' gesloopt.

Naast de doorrijstal zien we het huis dat thans (in 2000) bewoond wordt door de fam. Sam Koppes. Het was een doorgangshuis dat ook enige tijd door een stel Amsterdamse dames werd bewoond. Zij verpleegden kinderen. In die tijd werd het huis ‘Het Kraaiennest’ genoemd. Later werd het huis ook bewoond door Moos (Meijlink). Moos ging in de Sinterklaastijd nogal eens verkleed als de Sint door het dorp en strooide dan met snoepgoed. Daarna werd het huis ’t Hofje van Moos’ genoemd.

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall