Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

Op het laatste stukje van de Schoolstraat voordat we Aartswoud verlaten en de Herenweg naar Hoogwoud opgaan vinden we 't Vlooienbuurtje.

 Op deze foto zien we het huisje van Thijs Schekkerman in het Buurtje of Vlooienbuurtje in ongeveer 1933. De naam het vlooienbuurtje komt vermoedelijk voort uit de grote hoeveelheid huisjes op de hele kleine oppervlakte. Als vlooien op elkaar. De meeste van deze huisjes zijn nu verdwenen.

Als we deze foto goed bekijken zien we geheel rechts juist nog een stukje muur van het schapenboetje, dan het huis van Thijs Schekkerman en daar schuin achter met dat raam en gepotdekselde muur is van Wed. Van der Bel en geheel links zien we nog net de rietenkap van het huisje van Piet Mienes. De personen zijn v.l.n.r. Marietje Koning, Sijtje Schekkerman, Thijs Schekkerman, Hendrik Klaver en Marijtje Schekkerman-Klaver. Achter het raam staan dan nog Piet Maager en Coba Schekkerman.

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall