Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

We zijn nog een klein stukje doorgelopen op de Kerklaan (Burgemeester Hoogenboomlaan) in de richting van de viersprong en kijken ter hoogte van café Het Witte Huis nog eenmaal achterom de Kerklaan in.

Op deze foto uit 1938 zien we rechts het woonhuis van de fam. Smit, wat later het postkantoor van Cor Luiken werd en thans (anno 2000) in het bezit is van de fam. A. Smit-Luiken. Daarnaast de ijzerwinkel van Truyens, die ook een zaak in Spanbroek had op de plek waar nu supermarkt Deen is gevestigd. Later nam Cees Stam de zaak van Truyens over.

Na het overlijden van Stam nam zijn knecht Willem Mens de activiteiten over. Het pand is tegenwoordig in bezit van de fam. Joop de Boer.

De brandstofpomp stond bij de woning van Arie Modder en Betje Ivangh. Hier is tegenwoordig kapsalon ‘De Boekel’ gevestigd.

Aan de linkerkant staat de schilderswerkplaats van Breed die zich achter café ‘De Witte Valk’ bevond. Daarnaast bij het uithangbord de kruidenierszaak van Cees Commandeur ‘De Rijstvogel’.

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall