Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

We zijn weer verder gelopen op de Kerklaan (Burgemeester Hoogenboomlaan) tot bijna de viersprong. Deze foto uit 1928 is gemaakt voor de smederij van de familie Dirk Groot (thans (in 2000) bewoond door de fam. Fred Groot).

De smederij bevond zich aan de noordzijde van de Kerklaan.

We zien v.l.n.r. Gerd Groot, Trien Snip (van de Koningspade), Kas Daan (knecht van bakker Pannekeet), Joop Breed (later kastelein van café De Witte Valk en oprichter van schildersbedrijf Groot-Breed), Marie Breed-Groot, Jan Groot, Jaap Groot (die zijn vader opvolgde in de smederij), Jan Bos (de molenaar van de Lastdrager), Trien Dam-Schuit en Dirk Groot. Op de voorgrond met mand Henk Dam. Henk Dam en Trien-Dam-Schuit hadden een winkeltje in de Kerklaan tegenover de smederij in het pand, waar eerst Hekker en later Cees Commandeur hun winkel hadden. Later begon Henk Dam een pluimveeslachterij aan de Herenweg die nu bekend is onder de naam Poeliersbedrijf Thaam Dam.

Links zien we nog een hooihark, die werd gebruikt om het hooi te zwelen (laatste restjes hooi bij elkaar halen).

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall