Voorwoord

Door Ger Rooker, secretaris Stichting Hoochhoutwout

Boeiende West-Friezen! en Ondernemend Volk!, daar hadden we het in 2006 en 2007 over. In 2008, in het boek dat voor u ligt, gaan we daar gewoon mee door. En waarom ook niet?  Want daar is heel veel over te vertellen. Het dorp Hoogwoud (en vroeger zelfs stad) is een verzameling van hardwerkende en ondernemende mensen die ieder op eigen tijd ook graag ontspanning zoeken. (Dit geldt natuurlijk ook voor de omliggende dorpen). Ontspanning in het café zoals Bep de Haan dat beschrijft na afloop van een geslaagde braderie voor de ondernemende winkeliers. Of ontspanning in de vorm van muziek. In het verhaal over het muzikale leven van Antoon Schermer kunnen we daar veel over lezen. En ook hoe Hoogwoud het dorp werd van de accordeonisten. Door zijn initiatieven werden West-Friese muziekgroepen als Dut en Dat en accordeonorkest Con Zelo ver buiten Hoogwoud bekend.

Prachtige verhalen die tot de verbeelding spreken. Het dagelijkse leven was echter ook hard en weerbarstig. Dat kunnen we lezen in het levensverhaal van Antje Kuipers-Glas en de bakkersfamilie De Haan. Goed geschreven verhalen die een kijkje geven hoe het leven in die tijd werd beleefd. Wij hopen dat u veel leesplezier aan deze mooie verhalen heeft.

De Stichting Hoochhoutwout probeert creatief en ondernemend te blijven. Daar kunt u ook een bijdrage aan leveren en dat kan in vele verschillende vormen door een verhaal te schrijven of een verhaal te vertellen of historisch materiaal als foto’s aan te leveren. Schroom niet om contact te zoeken. We zijn er tenslotte door en voor vrijwilligers. We hopen u ook weer te verwelkomen op onze jaarlijkse donateursavond, kijk voor meer informatie op onze website. Ja, en bent u nog geen donateur?  Dan weet u de boodschap!

Rest mij nog te vragen om iedereen die heeft bijgedragen aan ‘Langs de weg’  te bedanken en om volgend jaar weer zo’n mooi boek te maken, zodat ik dat op deze plaats weer kan aanprijzen.

 

 

 

Website designed and build by Déanluma